torsdag, 25 juli 2013 08:39

Dramatik i kubik - Borgström racing dominerar! Utvalda

Skrivet av

Borgström racing dominerar i Womens Pro-Am Limited!

Ett STORT GRATTIS till segern!

Med flaggan i topp plockar Svenska Borgström tjejerna hem ännu en vinst i pågående Europamästerskapet! Denna gång blev det både första och andra pallplats i klassen Womens Pro-Am Limitied (1:a plats Jonna Borgström och 2:a plats Sandra Borgström). Detta var den andra EM deltävlingen som ägde rum i varma Portugal. Att inte förglömma är att Jonna Borgström även nöp guldet i första EM-deltävlingen.

Nu håller vi tummarna inför tredje och sista deltävlingen som går av stapeln mellan den 16-18 Augusti i England! - Plockar Jonna Borgström hem ännu en första placering, som därmed då vunnit alla deltävlingar hela vägen fram till ett välförtjänat GULD i Europeiskamästerskapet! Självklart följt av resten av Borgström-tjejerna på vinstpallen.

- KÄMPA TJEJER!

Klicka på läs mer för att se vad Stolta pappa Håkan har att berätta om dagen.. 

 

 

borgström euro

 


 

borgström port3

Håkan Borgström skriver:

Trötta efter alldeles för lite sömn stod vi upp till en något kylig morgon, ca 20 grader. Första start var 08:30 och med ”Eurocrew`s” hjälp lyckades de faktiskt starta i tid idag.

Sandra & Sofie var först ut i Ski Junior Lite. De hade bråttom idag, arrangören alltså. Så bråttom att hälften av startfälten inte hann reagera ens igång innan starten gick. Bägge tjejerna hamnade på efterkälken då de blir trängda och på första varvet kommer Sandra runt på en 10:e plats och sofie på 16:e plats, sist. Sedan började Sofie jaga och tog en efter en och körde till sist in på en 8-9:e placering. Sandra kom 12:a efter ha ramlat. I sista heatet fick Sandra problem med sin skoter, den stendog i startkurvan och hon tappa då styrförmågan och blev pga detta rejält påkörd av en Belgare. Det gick bra med Sandra men sämre med Jetskin… Hon fick senare bryta detta heat. Belgaren och även hans pappa kom sedan och kolla med Sandra hur det var. Sofie tog sig runt och hamnade på 8:e plats, rejält utmattad.

 borgström 2

Att hamna långt bak i starten och kämpa bakom alla i dessa vågor är extremt jobbigt, hamnar du först har du en ganska lugn resa första 2 varven innan det börjar bli gropigt. Sandra & Sofie har kämpat bra denna helg ! Totalt blev Sofie 8:a och Sandra 12:a. Vi skall vara nöjda, de var ju 22 st när det började i fredags !

Så var det dags för Womens Pro-am Limited, igår vann ju Beatriz Curtinhal från Portugal, Jessica 2:a och Jonna 4:a. Idag var det avgörande och viktiga poäng skulle delas ut.

I första heatet får bägge tjejerna en kanonstart. Jessica på innerspår kommer ut som 2:a efter Portugisiskan och Jonna som var snabbast i yttersplit kom förbi på första varvet som 3:a.

Sedan började det hända grejor. Jessica jagar 1:an och efter några varv så lossnar en boj. En Rescue-jet lägger sig där och viftar att de skulle köra på andra sidan denna boj. Det gjorde Jessica men inte ledaren. Jessica fick en kortare väg och kunde då ca 50 meter senare köra om. Senare körde även Jonna om Portugisiskan så nu hade vi plats 1 & 2 !

Så blev det hela vägen imål. Gissa om vi blev förvånade när Jessica fick straff för denna omkörning. De tyckte hon dragit fördel av den gula flaggan, men faktum är att omkörningen skedde efter gula flaggan nästan 2 bojar senare. Vi protesterade och sa också att ledare körde ju faktiskt på fel sida !?

Denna diskussion pågick länge, storfavoriten ifrån Portugal var ju inblandad. Vi fick till slut ge oss eller rättare sagt de beslutade rätt och slätt att flytta ner Jessica en placering. Så då vann Jonna & Jessica blev 2:a i det heatet. Hade vi dömt så här hemma, tveksamt.

Som vi såg det körde en person fel vilket äventyrar säkerheten då bojen var ur position, en annan förare kör på rätt sida och kan senare köra om, vad som är korrekt här kan bara de avgöra som såg det. Alltid svårt när sånt händer.

I sista heatet skulle allt avgöras, blev åter igen spänning. Jessica tog starten och vi tänkte bara Yes, nu visar hon vad hon går för ! Jonna var 3:a igen på första varvet och så helt plötsligt så ramlar Jessica och Jonna plus en förare till kan passera. Jonna nu 2:a efter Portugisiskan, jessica körde upp sig och hamnade bakom Jonna de sista varven. Detta blev även placeringen imål och tiilika slutplacering, trodde vi… Efter alla heat är det efterteknisk kontroll, kolla turbotryck och skruva isär motorn. Vi var ganska snabbt igenom där med godkänt. Men så hörde vi lite diskussioner, vinnare från Portugal hade för högt turbotryck. Skall sägas redan här, detta team från Portugal är fantastiska racingmänniskor och det är inte kul att plocka poäng på detta sätt. Men det är också förarens och teamets uppgift att ha kontroll på grejorna. Många olyckliga omständigheteroch vi alla kände med dom igår. Som ni säkert förstod så blev de diskade för sista heatet. Protest har lämnats in och de prata om att skicka utrustningen som använts på kontroll. Vi hade i fredags redan kontrollerat denna mot vår egna utrusningen och de visade samma så med största sannolikhet blir det inga ändringar.

borgström port2 

Under hela eftermiddagen åkte resulaten upp & ner, diskussioner hit & dit. Till sist ca 20:00 alldeles innan prisutdelningen får vi redan på: Jonna vinner, jessica 2:a och 3:a Mariana Pontez från Portugal !

Av 10 snabba damer från 6 olika länder var våra bäst !

En sån avslutning på en helt otroligt fin vecka i Mirandela, vågade knappt tro det.

Borgström placering

 

Missa inte filmerna nedan.

Tävlingen i England den 16-18 Augusti kommer LIVE-sändas via denna webbsida för er som vill följa.

 

Guppa

Sveriges största mötesplats för Vattenskoter & Jetskiåkare - Allt samlat på ett ställe! Välkommen! Till Sveriges mötesplats för oss åker vattenskoter och jetski.

www.guppa.se

Media

Logga in för att kunna kommentera
Logga in  \/ 
x
x
Registrera  \/ 
x

VÄLKOMMEN!

Guppa.se är mötesplatsen för oss i Sverige som åker vattenskoter och
jetski. Här hittar du:

  • Senaste nyheterna
  • Forum med samlad kunskap och erfarenheter
  • Bloggar
  • Tävlingskalender och resultat
  • Webbshop med noga utvalda produkter

Självklart är det gratis att bli medlem!

 

Bli medlem

HÄNDER I FORUMET

Vem är online?

Vi har 53 besökare och inga medlemmar online

TÄVLINGAR & EVENTS

« Juli 2020 »
Mån Tis Wed Tors Fri Lör Sön
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Vill du synas här?